Högskola | Chalmers tekniska högskola |
Institution | Life Sciences |
Avdelning | Livsmedelsvetenskap |
|
Doktorand |
Sökord | Proteinskiftet, sustainable nutrition, hållbar nutrition, bioavailability |
|
Hemsida Chalmers tekniska högskola, på svenska www.chalmers.se/personer/mayerc |
Hemsida Chalmers tekniska högskola, på engelska www.chalmers.se/en/persons/mayerc |
Nätverk/temaområden | |
Globala målen | 2. Ingen hunger, 3. God hälsa och välbefinnande, 5. Jämställdhet, 12. Hållbar konsumtion och produktion, 13. Bekämpa klimatförändringarna |
Regioner | Ingen |
Land | |
|
Forskning / verksamhet |
Cecilia Mayer Labba är doktorand på avdelningen för livsmedelsvetenskap. Cecilias forskning fokuserar på hälsoeffekter av ett proteinskifte från resurskrävande animaliska proteiner till mer hållbara, med svenska åkerbönor som huvudmodell. Hennes forskning behandlar antinutritionella komponenter, såsom fytat, polyfenoler, oligosackarider och trypsininhibitorer i bönor,effekt av olika livsmedelsprocesser på nutritionella- och antinutritionella komponenter i svensk åkerböna, metabola korttidseffekter ifrån växtprotein och absorption av järn ifrån måltider med växtprotein, vilka studeras i humanförsök. |