In English
Meny
Sök personer
Bli medlem
Logga in
Om Wexsus
Agneta Sjöberg
Högskola
Göteborgs Universitet
Institution
Kost- och idrottsvetenskap
Avdelning
Sökord
måltidsutveckling, järnets biotillgänglighet, järnbrist, skolmåltid, folkhälsa, nutrition, barnfetma, meal development, iron bioavailability, iron defiency, school meala, public Health, nutrition, childhood obesity
Hemsida Göteborgs Universitet, på svenska
iki.gu.se/om-iki/personal?userId=xsjoag
Nätverk/temaområden
Globala målen
Regioner
Land
Forskning / verksamhet
Min forskning handlar om aspekter kring barns och ungdomars nutrition, måltidsordning och livsmedelsval, hälsa och tillväxt och har särskilt fokuserat på fetmaepidemiologi och järnnutrition. Att skapa måltider som är hållbara för både hälsa och klimat och med god acceptans hos matgästen är centralt.